Необходимостта от демографска стратегия, жизненият стандарт, социалната, в частност пенсионната система, която се нуждае от ясна методика за определяне и актуализиране на пенсиите, са изключително важни въпроси. Това заяви водачът на листата в Русе на коалиция “Заедно” Ива Митева на среща с местните хора. България е на 223 място от 228 по раждаемост и на осмо по смъртност, според данни на ООН. Населението на страната е намаляло с повече от 800 хиляди за последните 10 години, затова демографията е наш приоритет, посочи кандидатът за народен представител Митева.

По думите на председателя на коалиция “Заедно” хората не са достатъчно информирани по основни теми като влизането на страната в еврозоната, приемането на еврото, войната във Украйна и други жизнено важни въпроси. “Когато не си информиран, си все повече притеснен и уплашен. Трябваше управляващите това да го предотврятят”, коментира Ива Митева.  

Равнопоставеността между половете също е изключително значим въпрос, изтъкна водачът на русенската листа на коалиция “Заедно” Ива Митева. “Тази неравнопоставеност е много голяма и в политическия живот. В последния парламент жените народни представители бяха само 58”, каза бившият председател на Народното събрание. Ива Митева е убедена, че жените трябва да участват наравно с мъжете в обществения и политически живот.

“Борбата срещу домашното насилие е тема, по която много трябва да се говори. Смятам, че е нужно да се разговаря с всички организации и заинтересовани страни, за да се вземе най-доброто решение”, категорична е Ива Митева. Тя определи проблема като генерален и посочи, че е необходимо да се разкрият още телефонни линии, на които да работят специалисти, както и да се разгърнат регионалните структури, за да бъдат максимално защитени потърпевшите.      

Купуването и продаването на гласове е престъпление!