От партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" заявиха, че са готови да предложат експертно правителство с техния мандат. Коментарът направи Станислав Балабанов от ИТН на влизане в парламента преди заседанието на Народното събрание. 

За пореден път, за да докажем на всички платени партийни социолози, анализатори и политолози, че тяхната теза е несъстоятелна - от края на тези избори всеки ден в студиата се опитваха да използват всякакви определения срещу "Има такъв народ", посочи Балабанов, цитиран от БТА.

"Едва ли не, че ние сме "третият елемент", "патерицата" на ГЕРБ и ДПС. Не, ние не сме като ПП-ДБ. Защитихме всички тези 125 000 души, които гласуваха доверие на ИТН. И сега, ако има разум в 50-ия парламент и стигнем до третия мандат, ИТН е готова да го получи и да предложи експертен кабинет. Както и да отвори разговорите към всички политически партии в парламента, които не искат да тласкат държавата към избори", каза още той.

Лидерът на партията Слави Трифонов снощи съобщи във Фейсбук, че ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Той обясни, че е изчакал достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство.