На 16 ноември от 19 часа в Доходно здание русенци ще имат възможността да чуят Аннализа Д`Агосто, сопран от Италия, която ще изпълни ролята на Лиу в операта на Пучини „Турандот“.

“Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град! Имам много приятели в Русе, които обичам изключително много и ги смятам за свое второ семейство. Това, че тук е сестра ми Мария Д`Агосто /сценичен дизайнер на Русенска опера/, която се омъжи за русенец, цигулар в оперния театър, е още една причина да обичам този град. Намирам го за много приветлив и красив. Когато съм тук се чувствам като у дома си", каза в ефира на Дарик радио - Русе оперната певица. 

"Изключително съм щастлива да интерпретирам ролята на Лиу от операта “Турандот”, дебютна за мен и много сложна, но работата по нея ми даде толкова емоции! Лиу е чувствителна жена, изпълнена с любов, която се бори за нея, докато не посяга на живота си. Това е нещо наистина много трогателно и нейното пеене, сладко и ефирно в началото, се трансформира в сила и решителност накрая. Когато ми предложиха тази роля, трябваше да работя много, за да ѝ предам точните емоционални нюанси и се надявам да успея да извая същността на героинята си. Благодаря на директора на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за предоставената възможност да се изявя на русенска сцена!”, заяви Аннализа Д`Агосто.

Известната италианска оперна певица, след своя дебют на Русенска сцена в операта “Турандот”, ще стопли сърцата на ценителите на Вечното изкуство с Концерт от Неаполитански канцонети. Публиката ще може да се наслади на “Неаполитански напеви” на 21 ноември от 19 часа в зала “Европа” на Доходното здание.

Цялото интервю с Аннализа Д`Агосто чуйте в прикачения файл: