Големите испански компании започнаха да въвеждат забрани и ограничения за своите служители по отношение използването на чат-бота ChatGPT, съобщи вестник „Ел Мундо“.

По информация на изданието големите фирми бързат да разработят правила за използването на ChatGPT заради опасения за теч на информация и на появата на грешки. „Има голяма вероятност информацията, получена с помощта на този инструмент, да съдържа грешки или да бъде неточна“, цитира вестникът съобщението на една от компаниите, разпратено до нейните служители.

Екскурзия в Европа за 1000 евро? Изкуствен интелект предлага 10 варианта

Телекомуникационната компания Telefonica, една от най-големите финансови институции в страната BBVA и бизнес групата Red Electrica потвърдиха, че са забранили или ограничили използването на ChatGPT сред своите служители. Няколко други големи компании разпратиха до своите служители препоръки за работа с този и подобни на него инструменти. Други фирми разработват или работят по протоколи, гарантиращи безопасното използване на изкуствения интелект.

Samsung забрани използването на ChatGPT на служебните устройства

По-рано Испанската агенция за защита на личните данни реши да започне предварително разследване срещу компанията OpenAI, която е разработчик на чат-бота, „заради възможно нарушаване на правилата“. Очаква се днес премиерът Педро Санчес да се срещне в Мадрид с генералния директор на OpenAI Сам Олтмън. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм