Националната полиция на Испания отново отцепи сградата на посолството на Украйна в Мадрид, където в сряда избухна взрив, съобщи Radio y Televisión Española.

Според информацията, полицията е отцепила периметъра около посолството, а хората са помолени да напуснат територията. Посланикът и служителите на дипломатическото представителство все още се намират в сградата.

“Напоени с кръв”. Пакети с животински очи, изпратени до шест посолства в Европа

По информация на агенция Ройтерс, която се позовава на съобщение на украинското МВнР, в посолството е получен плик, подобен на тези, изпратени в украинските дипломатически представителства в други страни.

Испанският премиер е получил пратка с бомба миналата седмица

По-рано украинското външно министерство се обърна към приемащите държави с молба да засилят охраната на дипломатическите представителства на страната. След взрива в посолството на Украйна в Мадрид, в резултат на който беше ранен един служител, в мисиите в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, както и в генералното консулство в Неапол и Краков и в консулството в Бърно „са пристигнали окървавени пликове”, в които е имало „животински очи”. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм