48-годишната Ивана Морал вършила цялата домакинска работа по време на брака й с вече бившия й съпруг, пише Darik Business Review, позовавайки се на Insider. След развода им испански съд реши тя да получи възнаграждение за дейността си.

Решението, взето от съда в Малага, постановява Морал да получи 204 624 евро компенсация за работата си в последните 25 години.

“Не помня имената им“: Мъж от Уганда има 102 деца и 578 внуци

Сумата е изчислена на база минималната заплата в Испания за времето, в което двойката е била в брак. Морал, която се развежда със съпруга си през 2020 г., ще получава също така и месечна пенсия от 500 евро.Според информация на Euronews, решението на съда е взето, тъй като цялостното поемане на домакинската работа от страна на 48-годишната жена се е отразило позитивно на семейния им бизнес с дъвки.

Бил Гейтс след развода: Сам съм във вила с 18 бани

Жената получава тази компенсация, тъй като поради ангажиментите си в дома и покрай семейството, е била лишена от възможността за кариерно развитие.

По време на брака си бившият мъж на Морал, чието име не се споменава, купил няколко луксозни автомобила, сред които Porsche, Range Rover, мотори BMW, както и ферма за производство на зехтин, с печалбите от семейния бизнес.

„Просто го обичах“. Двойка се преоткри 31 години по-късно

Месечните печалби само от продажбата на зехтин възлизали на 4 000 евро. В същото време Морал нямала възможност да купи дори и тетрадки за дъщеря им.

След развода жената получила половината от къщата им, но не и пари, заради предбрачно споразумение, сключено през 1995 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм