Мярката за задържане на 41-годишната осиновителка от Столипиново, обвинена в жесток побой на момиченце на 1 година и 9 месеца, се очаква да гледа днес Районният съд в Пловдив. Според последните данни, състоянието на детето е критично. Проверява се дали жената  е вменяема, както и дали побоят е извършен от самата нея.

Момиченцето постъпва в УМБАЛ "Свети Георги" на 23 септември вечерта в кома - с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката.

Състоянието на пребитото от осиновителка момиченце продължава да е критично (ОБНОВЕНА)

След извършените изследвания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели. 

Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се съвземе. 

Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени жената, която се е грижела сама за детето.

Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено днес.

Обвиняемата беше задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.