Поисках шефът на Пето районно управление Иван Чочков да освободи поста си, защото е карал с превишена скорост в града“. Това каза пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Наредих проверка, ще последва и дисциплинарно наказание. Поведението му е укоримо и неморално. Освен това, в момента, в който е разбрал, че е заснет от полицейски камери, е направил опит да въздейства на служителите“, допълни Чергов.

Към момента няма изразено становище от него, пред мен Чочков каза само, че съжалява. Върви дисциплинарна проверка“, уточни ст. комисар Чергов.

Новият началник на пловдивската дирекция на МВР обяви рокадите в различните звена на полицията. Припомням, в интервю за Дарик преди дни той сподели, че ще има кадрови промени с цел подобряване работата на дирекцията. Досегашният началник на районното управление в Раковски Димитър Събчев вече ще е заместник-директор на полицията в Пловдив. Сегашният заместник-директор комисар Радослав Начев пък е изявил желанието си да участва в конкурса за началник на сектор "Специални тактически действия".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм