Номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер изненада вицепрезидента Илияна Йотова. Тя коментира, че е очудена, че проф. Николай Габровски е взел решение да се занимава с политика.

Кой е проф. Николай Габровски?

Йотова определи предложения за министър-председател като блестящ лекар и заяви, че се надява той да търси подкрепа от народните представители със същата прецизност, с която оперира и пациентите.

ГЕРБ номинира проф. Николай Габровски за министър-председател

Вицепрезидентът коментира и евентуалното присъединяване на страната ни към Шенген, отправяйки критика към последния редовен кабинет, че не е обърнал внимание на темата.

Припомняме, че по-рано днес парламентарна група ГЕРБ-СДС номинира за министър-председател проф. Николай Габровски.

Политолози пред Дарик: Правителство с мандата на ГЕРБ няма да има

Кой е проф. Николай Габровски? 

Той завършва медицина в Медицинската Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница "Пирогов" е от 1997 година и оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е председател на Българското дружество по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е национален консултант, а от 2018 - главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерството на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм