Новоизбраният кмет на община Кюстендил инж.Огнян Атанасов, избраните кметове на  селата Жиленци- Камелия Анева, Нов чифлик,Христо Хриистов в Пиперков чифлик и общинските съветници от Партия на зелените  дадоха първа пресконференция днес.

Избраните общински съветници от гражданската листа са Димитър Велинов, юрист,д-р Андрей Димитров, досегашен общински съветник,Иван Иванов, общественик, Константин Дингозов, Светли Грозданов , Валентин Рашев и Камелия Гребенарова.

Юристът Димитър Велинов е кандидатът за председател на Общински съвет за първите 6 месеца, а Константин Дингозов ще е за следващите 6 месеца, които ще се паднат на групата при завъртането на ротацията.Председател ще се избира на ротационен принцип.
"Скъпи съграждани , първо искам да благодаря на онези от вас, които излязоха и упражниха своето право на глас и на онези от вас , които гласувахте доверие на мен и екипа, който е около нас.Още веднъж благодаря ви, че бяхте смели, излязохте и упражнихте своето право на вот" ,благодари кмета Огнян Атанасов.


Фактът, че листата е гражданска, показва, че ние сме диалогични хора   и ще направим мнозинство при такъв шарен общински съвет. Два мандата съм общински съветник, крайно диалогичен съм и смятам , че ще имаме мнозинство, посочи Атанасов.
"Благодарение на вас ние успяхме да подобрим нашия резултат и да имаме 7 общински съветници.Смея да твърдя, че сме единствената политическа сила, която има 7 общински съветници, която вдига резултата на  избраните общински съветници.Знаете, че ние сме гражданска листа, разчитали сме изцяло на себе си , безпартиен вот.Благодарни сме на политическата сила, която ни е дала регистрация и за възможността да участваме свободно, без да ни бъдат налагани хора в листи и политики", каза още  инж.Атанасов.
Политическият кабинет е почти окомплектован.В петък ще е клетвата на кмета , кметове на кметства, общински съветници и впоследствие инж.Атанасов ще представи ръководните кадри в община Кюстендил.
"За администрацията отново подчертавам, не искам да се притеснявате, бъдете спокойни, ще разговаряме с всеки един от вас.Знам общинските служители всеки какво може и е способен и мисля ,че  можем да работим заедно.Призовавам ви, продължавайте да си изпълнявате служебните задължения както сте го правили, не абдикирайте от постовете , бих желал да помоля настоящето ръководство да спре с маневрите, които се правят в последните дни в общинска администрация.Както и по предприятията, преназначават се хора, не мисля че това е нещо , което трябав да се прави в последния момент, моля ви се не го правете, не мисля че е нужно", заяви новоизбраният кмет.
Той повтори отново приоритетите на него и екипа му, които ще бъдат подробно разяснени след полагането на клетва.
Приоритет на този етап ще бъде сектора, който се занимава със строителстовто и сектора, който се занимава с европроектите, защото това са хората, които ще докарват пари в общината, посочи инж.Атансов.
"Първото нещо, което  ще направя, е да възложа ПУП за общинската индустриална зона , да се обяви  обществената поръчка, защто тя беше спряна.
Зелената сделка тропа на вратата, ще влезем  с екип, обучен да работи с европроекти, който , както се изразява един политически лидер, ще влезе с 200 в боя и смятам, че ще успеем да инвестираме максимума от средствата, които ще се полагат за община Кюстендил по абсолютно всички програми, които ще бъдат отворени и ще бъдат в интерес на  нашите съграждани", заяви още Атанасов.
Община Кюстендил ще има петима зам. кметове, като новият ще е с ресор европроекти.
"Предстоят доста оперативни програми, които да бъдат отворени, работи се по Плана за възстановяване и устойчивост и Зелената сделка, където ще има огромен финансов ресурс за област Кюстендил и за да може да инвестираме максимума от средствата на територията на община Кюстендил е редно да има човек, който да се занимава само с тази сфера", заяви Атансов.
 

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм