"365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години" е първата книга на Илияна Хинова, която ще бъде представена на 28 февруари (сряда) от 18:00 часа в Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе. В книгата са събрани идеи от практиката на един ерготерапевт, с които да помогнете на детето си да напредва с лекота, каза в ефира на Дарик авторката.

Илияна Хинова подбира някои от най-лесните и приложими идеи, проверени и доказани в ерготерапевтичната практика. Това е и практическа книга, която е подходяща не само за родители, но и за професионалисти в различни области: педагогика, ерготерапия, логопедия, психология и др.

Илияна Хинова притежава магистърска степен по социална психология, квалификация по начална училищна педагогика и е докторант по педагогическа и възрастова психология. От 2021 г. е дипломиран ерготерапевт.

Повече от 12 години работи с деца и родители в различни частни и държавни организации, които ѝ помагат да види трудностите и предизвикателствата пред децата и техните родители. Занимавала се е с деца от 0 до 12 години в различни направления: като начален учител, специален педагог и специалист по ранно детско развитие. Освен това Илияна работи и като обучител на педагогически специалисти, като се стреми да дава не просто теория и фактология, а да помага на педагозите с конкретни идеи от практиката, които веднага биха могли да приложат в своята работа.

Срещата с Илияна Хинова в Русе е част от програмата на клуб „Здраве“ на библиотеката.

Интервю с Илияна Хинова чуйте в прикачения файл: