Ideal Standard International — един от водещите световни производители на висококачествени решения за санитарни помещения в жилищни и търговски сгради и болници — получи отличието „Сребърен медал“ от EcoVadis като признание за постоянния си ангажимент към устойчивостта.

Най-голямата и авторитетна компания в света, която прави класация за устойчивост на бизнеса, EcoVadis постави Ideal Standard в топ 25% от над 85 000 фирми в света чрез своята независима платформа за оценка, която обхваща четири области: околна среда, етика, устойчивост на доставките, труд и човешки права.

Докладът на EcoVadis изтъква силните страни на компанията в областта на околната среда и устойчивостта на доставките, като позиционира Ideal Standard в топ 15% в санитарната индустрия още в първото й участие в класацията.

Сребърният медал е резултат от публикувания първи Доклад за устойчивост „Заедно за по-добро бъдеще“ през март 2023 г. В него са публикувани редица цели в области като: декарбонизация, рециклиране, здраве и безопасност на работното място и равни възможности. Докладът представя философията на Ideal Standard за прозрачност на практиките за устойчивост и поетите ангажименти за количествени цели в областите: въглероден отпечатък, намаляване на пластмасовите опаковки и използване на дървен материал от устойчиви източници.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard International, заяви: „Това е най-новото от поредицата отличия на Ideal Standard, в резултата на реализирания ангажимент за устойчиво производство и отговорни бизнес практики, както е посочено в нашата цялостна ESG стратегия.“ Той добави: „От много години казваме, че начинът, по който правим бизнес, е също толкова важен, колкото и бизнесът, който правим, и участието ни в класацията на EcoVadis е още един пример за желанието ни да правим правилните неща по прозрачен начин. Ние сме изключително удовлетворени, че нашите екологични постижения бяха оценени като „напреднали“, потвърждавайки нашата отдаденост да интегрираме принципите за устойчивост в целия бизнес.“

Рейтингът EcoVadis отличава амбициозните ангажименти, практики и постижения на Ideal Standard за устойчивост, включително премахването на пластмасата за еднократна употреба в опаковките, публикуването на Продуктови декларации за околна среда за повече от 4500 продукта и прилагането на критерии за устойчивост в етапите на разработване на продуктите, използвайки новия подход на компанията EcoLogic.

Докладът на EcoVadis дава и конкретни препоръки за запазване и подобряване на оценката за следващата година.

Фатима Мимуми, директор ESG в Ideal Standard, казва: „Това постижение не би било възможно без отдадеността и усилията на целия екип на Ideal Standard, чието сътрудничество и ангажираност към ежедневната им работа ни помогнаха да постигнем тази важна цел.“

В допълнение добави: „Благодарим и на нашите клиенти и бизнес партньори за тяхната подкрепа и доверие. Това е колективно постижение, което ни стимулира да продължим да подобряваме добрите практики за устойчивост. В оценката си EcoVadis ни дава много препоръки, които ще приоритизираме и прилагаме през следващите години, тъй като се стремим да подобрим нашите резултати при бъдещо оценяване.“

За повече информация относно нашата програма за устойчивост посетете нашия уебсайт: https://www.idealstandard.co.uk/about-us/sustainability

Подробно резюме на постиженията за тази година и предстоящите ни планове ще бъде представено в новия ни доклад за устойчивост за 2023 г., който ще бъде публикуван през първото тримесечие на 2024 г.