ГЕРБ-СДС започват събирането на подписи за извънредно заседание на Столичния общински съвет за датата 23 май. Това заяви в петък сутринта общинският съветник от групата Антон Хекимян. Той подчерта, че ГЕРБ-СДС настояват за оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов, а поводът е ремонтът около НДК и решението на Административен съд в София, който постанови „да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов, във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен”.

Хекимян допълни, че искат на извънредното заседание да бъде изслушан кметът Васил Терзиев, екипът му, както и районните кметове и Илиян Павлов. Оставката на Павлов вече поискаха и общинските съветници от БСП. Според тях, отговорните фактори в СО неглижират мнението на хората във връзка с организацията на движението около НДК и не се опитват да търсят балансирано решение, което да удовлетворява хората.

Според общинския съветник от БСП Иван Таков и председател на комисията по транспорт, съветниците са били подведени, проектът е реализиран на сила и е довел до редица проблеми. От БСП ще продължат да настояват за старата организация, докато се намери решение, адекватно за всички страни.