Кметът на София Васил Терзиев да оттегли заместника си по транспорта Илиян Павлов. За това призоваха от групата на БСП за България в Столичния общински със (СОС).

Според общинските съветници от БСП в София, отговорните фактори в СО неглижират мнението на хората във връзка с организацията на движението около НДК и не се опитват да търсят балансирано решение, което да удовлетворява хората. Според общинския съветник от БСП Иван Таков и председател на комисията по транспорт, съветниците са били подведени, проектът е реализиран на сила и е довел до редица проблеми. От БСП ще продължат да настояват за старата организация, докато се намери решение, адекватно за всички страни.

БСП в СОС искат оставката на зам.-кмет заради организацията на движението около НДК

Експерти ще анализират реорганизацията на движението около НДК

Междувренно от Столичната пътна полиция заявиха, че не са съгласували новия проект за промени в движението по булевардите около НДК. До момента проект за реорганизация на движението там не е внасян в отдел „Пътна полиция“ и от СДВР и не е давано писмено становище. Това заяви комисар Николай Крушарски, началник на "Пътна полиция" към СДВР и добави:

Колегите от СО се позовават на това, че наш представител е участвал във вътрешна комисия и този проект е бил разгледан там. Категорично заявявам, че това според нас не е писменото становище още повече че този проект на 09.04., който е гледан на тази временна организация. В последствие май месец е възложена т.нар. Преработка на самия проект, която ние все още не познаваме. Самото слагане на пътни знаци и на маркировка – ние не сме запознати. От тук насетне този проект трябва да бъде внесен в нашето деловодство, за да дадем становище. Ако СО не желае да го внесе, ние не можем да дадем оценка дали пътният участък отговаря на изискванията на българското законодателство и дали е безопасен за движението.“