Хубавото време няма намерение да са оттегля, за радост на всички ни. Синоптичната комисия търси издайнически признаци за промяна, за разваляне на времето, но такива не се виждат.

Синоптичните модели са категорични - хубавото, предимно слънчево и топло време продължва.

В събота и неделя ще е хубаво, в неделя дори малко по-топло, с температури на места до 27 градуса. Прекрасно време за разходки сред природата, за излети във високата планина, а защо не и кратки плажни авантюри!

И следващата седмица се очертава хубава, предимно слънчево и топла, та чак до деня на изборите - 27 октомври. За момента моделите показват , че ще гласуваме при сравнително хубаво време. Но да видим. Важно е да гласуваме, времето няма значение.

Повече вятър, дъжд и облаци има над Западна Европа - Великобритания, Франция Испания, части от Германия. На изток от Виена времето остава хубаво.

Тъй като няма какво много да се каже за времете, Синоптичната комисия се отплесва в приказки и за лятното и зимно часово време, припомня на слушателите, че в последната наделя на месеца ще трябва да преместим стрелките на часовника с час назад. Така преди деня на изборите ще спим с час повече и ще имаме повече време да сънуваме кой да изберем за кмет.

Ситуацията в Каталуния, Турция, Сирия и Брекзит също занимават членовете на комисията и те правят бърз анализ на положението, тъй като тези въпроси, освен въпросите за времето, също ги вълнуват. Вълнуват, вярваме и вас, така че можете да ги проследите във видеото.