Австралийският актьор Хю Джакман разкри, че се подлага на още тестове за рак на кожата след скорошен медицински преглед.


снимка: Instagram

С превръзка на носа си актьорът, известен с ролята си на Wolverine, се обърна към социалните медии, за да призове последователите си да се прегледат и да се пазят от слънцето. 54-годишният артист каза, че очаква резултатите от тестовете през следващите няколко дни.

На 37 години Кейли Куоко стана мама за първи път

Джакман премахна първия си рак на кожата през 2013 г. и оттогава е имал поне шест процедури. В своята видео публикация Джакман казва, че неговият лекар е забелязал "малки неща, които или са, или не са базалноклетъчни [карциноми]". Базалноклетъчният карцином е немеланомен - което означава, че е много по-малко вероятно да се разпространи - и се причинява от прекомерно излагане на слънце или солариум. Лечението на немеланомен рак на кожата е успешно в 90% от случаите, според британските здравни служби.

Марта Стюарт и Снуп Дог... плюс още 11 двойки звездни приятелства (снимки)

Джакман увери феновете, че базално-клетъчните карциноми са "най-малко опасните" в света на рака на кожата, но каза, че се надява страхът му да напомня на хората да се пазят от слънцето.

„Моля, носете слънцезащитен крем, просто не си струва, колкото и да искате тен. Повярвайте ми!“ казва той.

Австралия е световната столица на рака на кожата, с повече от 11 500 души, диагностицирани с меланома, и около 434 000 лекувани за други видове рак на кожата всяка година. През 2015 г. Джакман каза пред списание People, че диагнозите му са били изненада.

Снимки, които знаменитости си публикуват vs снимки от професионални фотографи

„Винаги е малко шокиращо само да чуя думата „рак“, каза той. „Когато си австралиец, това е много често срещано нещо. Никога не съм използвал слънцезащитен крем, докато растях, така че бях кандидат за меланомата.“

Роден в Сидни в семейството на английски емигранти, Джакман е най-известен с ролята си на Wolverine във франчайза на Marvel "X-Men."

Даян Кийтън на 77 и 7 факта, които не знаете за нея

Други акценти в кариерата включват екшъна "Van Helsing" от 2004 г., драмата "The Prestige" от 2006 г. и мюзикъла "The Greatest Showman" от 2017 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм