Кандидатът за кмет на Варна от коалиция “Алтернативата на гражданите” Христо Димитров се обяви за създаването на спешни медицински кабинети във всеки район. В момента на територията на Община Варна функционират едва два центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ "Света Анна" и УМБАЛ “Св. Марина”.

“Не може големи райони като Аспарухово и Владиславово да нямат спешен медицински и дентален кабинет. Особено в Аспарухово, където придвижването на линейки е зависимо и от трафика по моста. Един от приоритетите ни ще е да работим за по-справедлив достъп до животоспасяващи медицински услуги” – категоричен е Христо Димитров.

В листата за общински съветници на “Алтернативата на гражданите” Варна не липсват лекари. Сред кандидатите са доц. д-р Мартин Бърнев (преференция 123) – ортопед-хирург и преподавател в Медицинския университет – Варна, проф. Никола Колев (преференция 137) - най-младият доцент и професор в областта на хирургията в България, както и Радостин Иванов (преференция 133) – лекар специализант в Клинична лаборатория.

Сред другите приоритети на кандидата с номер 24 Христо Димитров и неговия екип са подобряването на координацията между отделните елементи в здравната система, качеството на обслужване на пациентите и изграждането на съвременен Спешен център.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация