Интернет форумът Kiwi Farms се опитва да се върне онлайн след пробив от хакери, след като беше блокиран от фирмата за интернет инфраструктура Cloudflare заради потенциално опасна реторика.

Блокираха форум за тормоз, докарвал жертвите си до самоубийство

Онлайн форумът обяви пробива в публикация в блога, в която призовава потребителите да считат, че паролите и имейл адресите им са били откраднати. Форомът е известен като център за организиране на кампании за тормоз, особено насочени към жени или хора от ЛГБТК общността.

"Форумът беше хакнат", се казва в публикацията на Kiwi Farms.

Ирландия глоби Instagram с 405 млн. евро за нарушаване поверителността на децата

Cloudflare е осигурявала на Kiwi Farms защита от хакове като този, съобщи онлайн форумът на потребителите в своя пост.

Главният изпълнителен директор на Cloudflare Матю Принс съобщи в началото на този месец, че компанията е блокирала достъпа до съдържанието на Kiwi Farms през своята инфраструктура, която предоставя уеб хостинг услуги, включително киберсигурност.

Иран осъди на смърт двама ЛГБТ активисти

"Това е извънредно решение, което трябва да вземем. Предвид ролята на Cloudflare като доставчик на интернет инфраструктура, е опасно решение", заяви Принс в онлайн съобщение.

"Въпреки това, реториката на сайта на Kiwifarms и конкретните, целенасочени заплахи ескалираха през последните 48 часа. Ние смятаме, че е налице извънредна и непосредствена заплаха за човешки живот, каквато досега не сме виждали от Kiwifarms или от който и да е друг клиент." 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм