Елена Гунчева отново разкритикува ръководството на партия "Възраждане" в социалните мрежи. Този път поводът бе, че тя се отказа да подаде оставка като народен представител.

Вижте акцентите от дългото изявление.

Гунчева няма да напуска НС, става независим депутат

"От миналата седмица съм клеветена, обиждана и тролове са пуснати постоянно на профилите ми и в социалните мрежи, които имат едни и същи опорки. Аз съм предателка, Костадинов е велик, той е единствен, а аз как така съм си позволила да очерням партията. Вторият в листата след мен Емил Янков , който е работил дълги години като таксиметров шофьор, ме клевети и обижда на партийно събрание, като отказва да ме повика, за да дам обяснение на членовете, които се интересуват", пише депутатката. 

Таксиметров шофьор ще влезе на мястото на Гунчева в парламента

"В Народното събрание моята оставка беше точка девета. Костадинов толкова нямаше търпение да се махна, че предложиха оставката ми да се гласува веднага като втора точка. Нескрита радост, че повече няма да им преча. Е, не познаха. Когато правиш каквото и да било, винаги има последици. Аз съм никоя, избрана от хората. Но какво е оправданието на лидера да се държи по подобен недостоен начин, вместо да си изчака точката?", пище още тя.

Елена Гунчева подаде оставката си по куриер (СНИМКИ)

"Ето защо искам да попитам кое е по-достойно – да предадеш човек, който е предал идеята за България заради личното си его и е предал хората, които му вярват, или да предадеш само този – първия, но не и идеите си", коментира Гунчева.

ПРЕДАТЕЛСТВО Е ХУБАВА ДУМА. АКО УСПЕЕШ ДА ВИДИШ ПРЕДАТЕЛЯ Днес, както мнозина от вас знаят, изтеглих оставката си от...

Posted by Елена Гунчева on Wednesday, June 29, 2022

"Заканите да управлява самостоятелно България пък могат да са повод само за притеснение относно здравия разум, защото политическа логика, поне към този момент, за това няма", обясни тя.

"Осъзнах и грешката си да позволя на хора, които наричат народа ни „фашистка” и „п...” измет, уроди, биологични отпадъци и прочие, да бъдат допуснат в управлението с омертата на всички нас, които мълчим за лъжите и проблемите, за да бъдем достойни. Проблемът е, че в политиката подобно достойнство и мълчание ги плаща народа ни", категорична е Гунчева. 

Костадинов за Гунчева: Една вече бивша депутатка снощи е изживяла катарзис

"Идеите на Възраждане са прекрасни, но се съмнявам Левски и Ботев да са стигали такова ниво на падението в лъжите и клеветите, както и липса на лоялност към съратници. Защото да напомня – Костадинов пръв ме предаде. Не ме защити, не ми позволи и да се защитя сама", заяви депутатката.

"Аз съм русофил и никога не съм го крила. Дистанцирането от русофилите на Костадинов и някои откровено русофобски изказвания от други депутати от партията, ме наведоха на мисълта, че това не е русофилска партия. Пак напомням, че ми беше натяквано, че не е трябвало да ходя на Безсмъртният полк в София", допълни още тя. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм