Елена Гунчева подаде оставката си по Еконт. Това става ясно от публикацията на напусналата Парламента  и "Възраждане" депутатка от Пловдив.

„Хората, които не знаят значението на думата "достойнство", винаги мерят по себе си и търсят други причини....“, е краткият коментар на Гунчева в социалната мрежа.

По-рано през деня стана ясно, че на мястото на Гунчева в 47 - то НС ще влезе пловдивчанинът Емил Янков, лидер на пловдивската структура на партията на Костадин Костадинов. Той ще пребивава в Парламента, докато бъдат насрочени новите избори.

Елена Гунчева заяви във Фейсбук тази нощ, че напуска партията и парламента.

Сред причините, които тя посочва, са забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която Гунчева определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи". Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Гунчева беше единственият депутат, който не гласува на вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Тя отсъстваше от пленарната зала заради здравословен проблем.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов нарече във Фейсбук нейното решение “катарзис по отношение на организацията и политиката ни”, който вече бившата депутатка била изживяла снощи.