Емил Янков, който е председател на пловдивските структури на "Възраждане", ще заеме мястото на депутатката отцепник Елена Гунчева. От много години Янков работи като таксиметров шофьор, предаде OFFNews. 

"Изключително кратък живот ще има този парламент. Ще бъда част от групата, защото споделям и подкрепям цялата ѝ политика", каза той днес пред "24 часа".

Бъдещият депутат определя себе си като "обикновен човек със съвсем нормална професия".

Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“

Янков обясни, че е председател на структурата на "Възраждане" в Пловдив от самото ѝ учредяване. "Икономист съм по образование, занимавам се с транспорт", заяви той.

Емил Янков ще отиде в парламента, след като оттеглянето на Гунчева бъде прието. "Не мога да коментирам действията ѝ, това си е нейно решение. Лошо за нея няма да кажа", каза той.

Костадинов за Гунчева: Една вече бивша депутатка снощи е изживяла катарзис

"Най-после в парламента ще влезе човек, който разбира от политика. След Гунчева в листата в Пловдив е таксиметров шофьор!", пошегува се съпредседателят на "Зелено движение" и депутат от "Демократична България" Владислав Панев в Twitter. 

По-рано днес стана ясно, че Гунчева напуска "Възраждане" и парламента, защото е разочарована от доскорошния си лидер Костадин Костадинов. Тя беше редом до Костадинов в кандидат-президентската двойка на "Възраждане" на изборите 2 в 1 през ноември миналата година. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм