Елена Гунчева, едно от знаковите лица на партия "Възраждане", заяви във Фейсбук тази нощ, че напуска партията и парламента.

В обръщението си тя пише, че в една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин.

Елена Гунчева: Болна съм, но съм свободна

Сред причините, които Гунчева посочва за напускането са: проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

ИТН и „Възраждане“ няма да подкрепят предложението за РСМ, БСП се въздържат

По думите ѝ тя ще подаде оставка като народен представител и ще напусне "Възраждане", въпреки че още вярва в идеите на партията, но вече не вярва на лидера ѝ Костадин Костадинов.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков преди два дни.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм