Политическа партия „Продължаваме промяната“ осъжда остро “безпочвените критики”, както ги наричат от партията, на Делян Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и “неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата”. Това става ясно от позиция на партията, изпратена до медиите. 

“Не агресивният пиар и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости”, уточняват още те.

“Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства. Истинската сила е силата на промяната”, приключва съобщението на ПП.

"Николай Денков не може да се защити сам". Така председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отговори на критиките на „Продължаваме промяната“. По думите му  свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ, тъй като те са коалиционни партньори с ПП. Пеевски уточни, че от ДПС никога не са подкрепяли в цялост управлението, а само отделни политики.

Припомняме, че в последните си изказвания Пеевски, който не спира да говори по всякакви теми, особено в контекста на престоящия избор на председател на ДПС, критикува министър-председателя. В сряда, например, Пеевски каза: 

“Ако премиерът не може да се справи с работата, да отида да му я свърша, аз мога”. Това е вторият му намек в рамките на седмица за премиерския пост. Пеевски предложи да отиде и да пробва да бъде премиер за един месец и ако е по-успешен и с по-висок рейтинг, може и да остане и за по-дълго. По думите му ще има бюджет на Здравната каса и призова Денков “да не се напряга прекалено”.

“С тревога наблюдавам вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината”, посочва председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в открито писмо до министър-председателя Николай Денков. 

„Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.“, се казва още в писмото. 

Според Делян Пеевски вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, той „грее в новините с доста съмнителна пиар акция“. „Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо“, смята още Делян Пеевски.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм