Столичният общински съвет заседава днес като основната точка в дневния ред е съдбата на предложените за отстраняване ръководители на ключови за общината дружества. Очаква се да бъдат освободени от длъжност шефовете на шест важни общински дружества, сред които Центърът за градска мобилност, Столичният "Метрополитен" и "Топлофикация - София". 

Кметът Васил Терзиев нарече предложението за освобождаването на ръководителя на "Метрополитен" Стоян Братоев като "атентат срещу софиянци".

Предложението за уволненията е на Карлос Контрера и независими общински съветници, подкрепено от групите на ГЕРБ-СДС и БСП.

Съветниците са имали по-малко от 24 часа, за да се запознаят с доклад от 120 страници, заяви кметът на София Васил Терзиев.

"Защо трябва да бъде така, а да не бъде направено като хората? За какво се бърза, централната тема е това. И се надявам тя да бъде отразена. Това е абсолютно безобразие - атентат срещу софиянци. Има лична обида, по-емоционален съм. Какво отношение показваме към този достоен човек, който се е занимавал с развитието на този град от преди ние сме мислили да се занимаваме с политика. София му дължи много, не само за метрото. Изхвърлят го вместо с почести и паметник, а го изхвърлят по най-недостойния начин", каза Терзиев