На съвместно заседание комисиите по икономика и по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет приеха предложение, шефовете на 6-те най-важни общински фирми да се заменят с временни директори. Предложението е внесено от Карлос Контрера от ВМРО и двама от общинарите, отцепили се от "Възраждане" - Севделина Петрова и Красимир Гълъбов и беше подкрепено в двете комисии от ГЕРБ, БСП и ИТН. 

Става дума за ръководствата на "Топлофикация-София", на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), "Метрополитен", "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт" и "Софинвест". В същото заседание участваха и членовете на транспортната комисия, която отхвърли предложението. Докладът за смяната на директорите на общинските фирми ще бъде разгледан утре и на сесията на СОС, който ще се произнесе окончателно, а сред предложените за смяна е и шефът на Метрополитен АД Стоян Братоев.

Съветниците са имали по-малко от 24 часа, за да се запознаят с доклад от 120 страници, заяви кметът на София Васил Терзиев.

"Защо трябва да бъде така, а да не бъде направено като хората? За какво се бърза, централната тема е това. И се надявам тя да бъде отразена. Това е абсолютно безобразие - атентат срещу софиянци. Има лична обида, по-емоционален съм. Какво отношение показваме към този достоен човек, който се е занимавал с развитието на този град от преди ние сме мислили да се занимаваме с политика. София му дължи много, не само за метрото. Изхвърлят го вместо с почести и паметник, а го изхвърлят по най-недостойния начин", каза Терзиев

Чуйте повече в прикачения звуков файл