"Алфабет" (Alphabet), компанията майка на американския технологичен гигант "Гугъл" (Google), е най-големият инвеститор в криптовалути в света, сочи проучване на анализаторската компания "Блокдейта тек" (Blockdata tech), обхващащо стоте най-големи листвани на борсата компании, навлезли в екосистемата на блокчейна между септември 2021 и юли 2022 г.

Блокчейн и мястото му в новата дигитална ера

Инвестициите на "Алфабет" са на стойност 1,5 милиарда долара в криптовалути и блокчейн, посредством увеличение на капитала в четири компании - "Файърблокс" (Fireblocks), "Дейпър лабс" (Dapper Labs), "Волтидж" (Voltage) и "Диджитъл кърънси груп" (Digital Currency Group).

Биткойн не е игра само за млади хора

В началото на годината "Гугъл" създаде подразделение за блокчейн начело с Шивакумар Венкатараман, вицепрезидент на инженерния отдел на технологичния гигант, уточнява телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

Сагата Terra: Как сривът на една екосистема разтресе крипто пазарите

На второ място след "Гугъл" е американският финансов гигант "Блекрок" (Blackrock), който е инвестирал 1,2 милиарда долара в американската платформа за търговия с криптовалути Еф Ти Екс (FTX) и в "Сиркъл" (Circlе). На трето място е американската банка "Морган Стенли" (Morgan Stanley), която е похарчила за такива инвестиции 1,1 милиарда долара в блокчейн и криптовалути.

Заплашва ли сривът на криптовалутите финансовата система?

Южнокорейската "Самсунг" (Samsung) е реализирала най-много операции през този период - общо 13, в 13 различни компании, с инвестиции за 980 милиона долара.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм