Голяма наркооранжерия е разкрита край сливенското село Асеновец след акция на МВР и прокуратурата. Съоръжението е било предназначено за производство и разпространение на марихуана. По груби сметки изграждането на лабораторията струва близо 2 милиона лева. Има и задържани.

66 лица са задържани за търговия с гласове

4 месеца е продължила работата на службите на реда по установяване на наркооранжерията, занимаваща се с производство на марихуана в промишлени количества. Главният секретар на МВР Петко Тодоров коментира, че лабораторията е направена на много високо технологично ниво.

Канабисът се е отглеждал в осем помещения, открити са около 2 хил. стръка в различен стадий на растеж, както и 50 кг. листна маса. Директорът на НСлС и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов уточни, че става дума за многостепенен и многопластов процес.

Сарафов коментира, че по оперативна информацията изграждането на съоръжението е струвало между 1,5 – 2 млн. лв.

Прокуратурата обвини 32-годишен с три наркооранжерии

За престъпната дейност за задържани седем души за 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение. Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов обясни, че две от лицата са криминално проявени, а на всички седем са повдигнати по две обвинения.

Директорът на областната полиция в Сливен гл. комисар Димитър Величков уточни, че имотът е бил отдаден под наем, като собственикът му няма връзка с организираната престъпна група. По думите му в групата има строга йерархия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм