Съдът даде ход на делото срещу Георги Семерджиев на втора инстанция и назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата, предаде БТА. Това беше втори опит за старт на делото.

В края на април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за тежката катастрофа, станала през юли миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. 

БУЛФОТО

Съдът допусна изслушването и на две нови свидетелки. Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от двете жени. Едната от призованите свидетелки не се яви днес, защото е предоставила болничен, а другата - все още не е призована от полицията.

Изслушването на тези свидетелки беше поискано и на първа инстанция, но не бяха допуснати, припомни адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов. БУЛФОТО

От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели. Категорично е доказано авторството на шофирането на автомобила. Безспорно е доказано от извършените експертизи, че не е имало други пътници в управляваното от подсъдимия моторно превозно средство, заяви прокурор Владислав Владимиров.

Това е втори опит за старт на делото, след като преди два месеца адвокатът му Мирослав Христов не се яви на заседанието на апелативният съд и делото беше отложено. Причината да не дойде е, че по същото време имал друго дело.

Семерджиев обжалва осъдителната присъда, като иска да бъде оправдан, каза в началото на юни адвокатът му Мирослав Христов.

БУЛФОТО

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм