Главните прокурори на България и Турция Борислав Сарафов и Бекир Шахин посетиха Пловдив и се срещнаха с ръководството на прокуратурите в града. Визитата е част от работно посещение на делегация от  прокурори от Върховния апелативен съд на Република Турция в рамките на международен семинар за противодействие и неутрализиране на терористични престъпления, който се провежда у нас.

В срещата с представители на турската делегация участваха Мария Павлова, заместник-главен прокурор на Република България, апелативният прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов, окръжният прокурор Ваня Христева, заместниците й Галин Гавраилов, Галина Андреева – Минчева и Анна Викова, районният прокурор Петър Петров, ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив, Гергана Мутафова, член на Висшия прокурорски съвет.

Пловдивските магистрати представиха структурата и работата на трите прокуратури - Апелативна, Окръжна и Районна, а Гергана Мутафова, която е член на Висшия прокурорски съвет, разказа за функционирането му и последните промени в Конституцията на Република България.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изтъкна пред прокурорите от Турция добрата работа и организация на пловдивската прокуратура по всички видове дела.