Главният прокурор внесе в 49-ото Народно събрание последната част от вече изпратени множество преводи от испански на български език на материали, получени във връзка с изпълнена от Испания европейска заповед. Тя е свързана с разследване по висящо досъдебно производство на СГП, което касае народния представител Бойко Борисов.

Разследване на Биволъ разкрива руска връзка в “Барселонагейт”

Допълнителните материали представляват относими доказателства към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно като „Барселонагейт“.

Припомняме, че разследване на Биволъ разкрива руска връзка в “Барселонагейт”. Конфликтът между главния прокурор Иван Гешев и бившия премиер Бойко Борисов ускори разследването по скандала за пране на пари, гарниран с тайна любовна връзка и дете – “Барселонагейт”. Той излезе на бял свят от публикация на испанския вестник “El Periódico”, според която испанската прокуратура и каталунската полиция са провели разследване за изпирането на над 5 милиона евро, свързано с тогавашния български премиер Бойко Борисов и манекенката Борислава Йовчева. Тази история стана известна след публикуване от Биволъ на тайните записи между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова в компанията на адвокат Момчил Мондешки, известни като “Яневагейт”. От разговорите на приближената до ГЕРБ Владимира Янева и няколко медийни изявления на самия Борисов, възникна хипотезата която предполага, че той има сантиментална връзка с младата дама и дете от нея, родено през 2012 г. Цялото разследване четете тук.

Бакалова: Разследването цели да установи с какви държавни пари Борисов се е грижил за детето си от Йовчева (видео)

Преди седмица пък Ивайла Бакалова заяви за Euronews, че разследването цели да установи с какви държавни пари Борисов се е грижил за детето си от Йовчева. "Борисов Влади Горанов не познава, че как да познава мен. Това вече е доста комично. Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки отношения със сигурност, през годините съм участвала в някакви кампании за деца на загинали служители на МВР и по-скоро сме се виждали по работа", заяви тя.

Ивайла Бакалова: Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи

"Борисов на моменти не познава и много близка част от неговото семейство, така че не се учудвам и по никакъв повод това не ме обижда. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е никак лошо.

Казала съм достатъчно по „Барселонагейт“ в качеството си на свидетел".

Изказването й вижте тук

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм