"Бойко Борисов Влади Горанов не познава, че как да познава мен. Това вече е доста комично. Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки отношения със сигурност, през годините съм участвала в някакви кампании за деца на загинали служители на МВР и по-скоро сме се виждали по работа".

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Ивайла Бакалова, „Мис България 2001“ и водещ свидетел по делото „Барселонагейт“.

Ивайла Бакалова: Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи

"Борисов на моменти не познава и много близка част от неговото семейство, така че не се учудвам и по никакъв повод това не ме обижда. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е никак лошо.

Казала съм достатъчно по „Барселонагейт“ в качеството си на свидетел".

Снежанка от “Осемте джуджета”: Коя е Любена Павлова? (видео и снимки)

"Познавам Борислава Йовчева, но това ще е всичко, което ще кажа за нея, защото не искам да попреча на разследването. Не мога да кажа заради разследването дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и как се е сдобила с къщата в Барселона."

"Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам предвид само този главен прокурор, а доста главни прокурори назад. Прокуратурата се е събудила по политически причини. Също по политически причини беше и заспала. Но по каквито и причини да се е събудила, аз наистина искам да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, отколкото никога.

От подиума до „Барселонагейт“: Коя е Ивайла Бакалова?

Аз и целият български народ искаме да разберем какво точно се е случило. Надявам се целият български народ да получи чувство за справедливост", добави Бакалова.

"Според мен разследването не цели да установи дали Борисов е баща на това дете. За мен това е ясно и спирам дотук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, за да се грижи за това дете."

Валентин Златев влезе на разпит

"Държавата се управляваше като лична фирма. Това, на което бях свидетел, беше 2-3 години опити за изнудване. Към мен имаше и има натиск от свързани с политици. Изнудването започна преди протестите, 2-3 години преди това. Веселин Денков никога не е финансирал протестите.

Не се страхувам, защото нямам никаква зависимост. В момента търсят видеа, да видят какво могат да изкарат за мен. Търсят мъже, клипчета, няма как да ги намерят, моите мъже са публично известни, от двама от тях имам деца. 

Бакалова: Получавала съм заплахи за „Барселонагейт“ (снимки)

Да, г-н Борисов, нормално беше 2 г. да си дадете имунитета - вие си имахте прокуратура. Сега, когато нямате прокуратура, не си давате имунитета. 

След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми полицаи направиха проверка по сигнал от 2010 г. за притежание на незаконни птици. Моят мъж се занимава с отглеждане на птици от години и всичко е законно. Нямаме никави притеснения, но това е пак "чук, чук, внимавайте какво правите, имате бизнес". Аз не искам да мълча. 

Борисов: Категорично няма да дам имунитета

Аз бих оставила Иван Гешев. Очевидно се е събудил. Очевидно иска да свърши нещо, по разпитите ми в прокуратурата видях, че се работи сериозно. Бих го оставила, защото е близко да се сетиш, че този човек ще знае къде да пипне. Бих му дала време да си свърши работата и да видим дали е толкова лош, колкото всички го изкарват. 

Ако Борисов е невинен, защо не си даде имунитета? Аз отивам на разпит без адвокат", заключи Бакалова.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм