"Това, което се случва в държавата, е меко казано ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са". Това заяви пред NOVA бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по аферата "Барселонагейт".

Станкушев: Ивайла Бакалова е ключов свидетел по „Барселонагейт” и знае всичко

Тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление. 

От подиума до „Барселонагейт“: Коя е Ивайла Бакалова?

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, сподели тя. Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза.

Бакалова: Получавала съм заплахи за „Барселонагейт“ (снимки)

"Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, сподели още бившият модел.

„Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, каза още тя и допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

Снежанка от “Осемте джуджета”: Коя е Любена Павлова? (видео и снимки)

Бакалова е категорична, че институциите са овладени. По думите ѝ партньорът ѝ отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето „Enter”.

„Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване”, подчерта свидетелката по „Барселонагейт”.

Валентин Златев влезе на разпит

Тя разкри още, че веднага след разпита ѝ в сряда в един от ресторантите на Веселин Денков са пристигнали на проверка по сигнал от 2010 г. за незаконно притежание на защитени видове птици.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм