С десетки граждански организации зад гърба си бившия главен прокурор Иван Гешев обяви начало на свой различен политически проект. Платформата "Граждански блок" ще участва на следващите избори, обяви Гешев, като уточни, че ще се борят за законодателни промени, така че не само регистрирани като партии формации да имат право да участват в избори. Партиите се провалиха, време е да дойдат гражданите - това е избраното мото на новия политически проект. "Консервативни, патриотични, и най-вече български формации липсват, а именно от това поле произхождат ценностите, които са ни запазили като род, родина и държава", добави той. 

Малко след като бе отстранен от поста обвинител номер едно, той намекна, че сменя амплоато и се впуска в политиката. През юли обяви, че създава своя партия "Справедливост за България". Днес обаче Гешев подчерта, че не става въпрос за партия, а за "политическа организация от нов вид", създадена съвместно с други съмишленици.

"Ние сме независими българи, които обичат родината си", заяви Гешев при представянето на формацията. Според него "днес ситуацията в България наподобява тази през 1934 г., когато всички партии са фалирали морално и са изпразнени от съдържание".

"Съюз на интернет любители на автомобили - Сила", фондация "Свети Спас", сдружение "Безпилотни летателни система", сдружение "Силни и единни роми", "Асоциация сигурност", СКК "Кубар", сдружение "Балкан доманикс" и сдружение "Апелативна енергия" са сред формациите, които са част от новия проект.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм