Германската полиция е разбила мрежа за трафик на хора, обвинена в контрабанда на стотици хора при "нечовешки" условия, като шестима заподозрени са арестувани при обиски в Германия, Румъния и България, предаде БГНЕС.

Смята се, че заподозрените са прекарали повече от 560 души в Германия и повече от 300 мигранти в Румъния, съобщи федералната полиция, предава АФП.

Глад за кадри в мигрантския бизнес: Търсят с обяви в интернет шофьори, логистици и пълномощници

Разследването на групата стартира, след като бяха събрани сведения от турски и сирийски граждани в граничните райони на Австрия, Чешката република и Полша.

Смята се, че мигрантите са били докарани в Германия по т.нар. балкански маршрут.

Молба за помощ: Интерпол търси самоличността на 22 убити жени

Твърди се, че те са били принудени да останат скрити сред товара в камиони "при нечовешки условия в продължение на няколко дни", след като са били докарани от Тимишоара в Румъния.

Четирима от заподозрените са били арестувани в Румъния от властите, които са претърсвали имоти, използвани за настаняване на мигрантите.

Един заподозрян е бил задържан в Германия, а друг - в България.

Престъпна мрежа за трафик на хора е неутрализирана на територията на България и Германия

По време на обиските следователите заявиха, че са осигурили доказателства, включително три "ценни автомобила", няколко мобилни телефона и пари в брой.

В операцията са участвали близо 200 полицаи, от които 130 само в Германия.

Арестуваха петима българи, принуждавали жени да проституират в Германия

След огромен наплив през 2015-2016 г., през последната година в Германия се наблюдава ново увеличение на броя на търсещите убежище.

Миналия месец правителството на канцлера Олаф Шолц се споразумя за по-строги мерки, включително нови партньорства със страните на произход на новопристигналите, за да ги приема обратно. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм