Уважаеми съграждани, искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, но явно хората решиха друго! Осем години работих за община Стамболийски, но загубих изборите.

Това написа в личния си профил в социалните мрежи областният координатор на ГЕРБ и досегашен кмет на града Георги Мараджиев. Балотажът в Община Стамболийски печели Петър Неделев от „Алтернатива на гражданите“ с близо 2000 гласа повече. 

ГЕРБ губи и в общините Перущица, Брезово, Съединение и Хисаря.

Съединение празнува със заря победата на Георги Руменов от БЗНС, който печели изборите срещу Атанас Балкански от ГЕРБ. 

В Перущица новият кмет е Николай Баков (МК БСП), който печели изборите срещу Мария Вълканова (ПП ГЕРБ).

В Брезово също спечели кандидатът на БСП Калин Калапанков в надпревара с кандидата на ГЕРБ Нели Минчева.

 Сопот е другата община, в която  досегашният кмет Деян Дойнов (МК Бъдеще за родината) губи изборите и новият кмет е Станислав Стоенчев от МК БСП за България (в която влиза и ДПС).

В Хисаря  Ива Вълчева - пак от БСП - победи Пенка Ганева от ГЕРБ.

В Първомай победата също е за кандидата на БСП Николай Митков срещу Чавдар Здравчев от ПП–ДБ.

Д-р Емил Кабаиванов, издигнат от МК СДС (и с подкрепата на ГЕРБ) печели нов мандат в община Карлово, но води само със 160 гласа пред Веска Ненчева от БСП. 

В Калояново новият кмет е Младен Кичев от СДС, който на втория тур се яви с  Виктория Михайлова от местна коалиция, подкрепена от ПП-ДБ.

 В Асеновград  досегашният кмет д-р Христо Грудев от ГЕРБ отново е победител, тази година в надпревара с Петко Чирпанлиев от БСП.

В Община Марица досегашният кмет Димитър Иванов, издигнат от „Обединени земеделци“, също спечели балотажа срещу Виолета Христодулова от БСП. 

От първи тур избори​те спечелиха кметовете на ГЕРБ Павел Гуджеров в Община Раковски и Мария Белчева в Куклен, а в общините Родопи и Садово - това са кметовете на БСП - Павел Михайлов и Димитър Здравков. Атанас Калчев от "Движение за нашия град" е кметът на Кричим, а Валентин Симеонов от ДПС – на Лъки.