От ГЕРБ-СДС най-вероятно ще предложат тайно гласуване на проекта за правителство. Това обяви във Варна депутатът от коалицията Бранимир Балачев.

ГЕРБ номинира проф. Николай Габровски за министър-председател

„От разговорите, които водим с колеги от останалите политически сили, всички са на мнение, че държавата има нужда от правителство, което да поеме отговорност. Мисля, че по този начин е справедливо и така ще разберем доколко и кои мислят за това какво трябва да се случи в държавата в следващите 6-7 месеца”, коментира Балачев.

Предвид кандидатурата за премиер, предложеното правителство ще бъде експертно, посочи варненският депутат. Според него има много проблеми в страната, които трябва да бъдат решени от редовно правителство.  

„Проф. Николай Габровски е неутрална, но за сметка на това публична и добре известна личност. Номинацията му показва, че надделяваме над нашия тяснопартиен интерес и искаме да защитим интересите на всички български граждани”, отбеляза още народният представител.

Балачев коментира и продължаващото съдебно дело срещу решенията на Общинския съвет във Варна за продажбата на 16 недвижими имота частна общинска собственост. Депутатът е на мнение, че делото умишлено се бави.

„Следа това дело, защото съм убеден в неговия край. Омръзна ми от дребни адвокатски номера”, заяви Балачев, който самият е адвокат.

Решението за продажбата на имотите беше взето от местния парламент на 20 април и е свързано с бюджета на Варна. Жалбата срещу това решение беше подадена от бившия областен управител Благомир Коцев. Той оспорва характера на собствеността на терените, посочвайки, че в преобладаващата си част те имат характер на публична общинска собственост. Поредното, четвърто заседание по делото е насрочено за днес в 15.00 часа в Административния съд във Варна.

Дори и да има решение на съда, то няма да бъде окончателно. Ще има право на касационна жалба във Върховния административен съд, посочи Бранимир Балачев. Според него делото може да се проточи до февруари-март догодина

„Варна няма изцяло бюджет благодарение на негативната и недалновидна политика на предходното правителство на „Продължаваме промяната”, изтъкна депутатът от ГЕРБ-СДС.