Защо агитираме хората да гласуват, като самите ние не сме сигурни дали има смисъл в това? Реторичният въпросът зададе от ефира на Дарик журналистът Георги Милков.

Според него отказът и абдикацията от това да използваме гражданските си права, само защото сме отвратени от политическата реалност, води до още по-голямо затъване.

Едно е сигурно - няма как да променим нищо, без да имаме активна позиция и без да гласуваме.

Как, откъде и защо да намерим в себе си мотивация да гласуваме? Разговорът за избори в годината на избори в 65 страни по света, е доста труден в наши дни, но избрахме да разсъждаваме по темата заедно с известния журналист и анализатор Георги Милков. 

*Георги Милков е известен български журналист oт вестник "24 часа", международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ и главен редактор на списание GEO. Като дългогодишен военен кореспондент в Близкия изток и Африка, той е сред най-добрите анализатори по теми, свързани с тероризма, сигурността и международните отношения. През 2023 г. издава първата си книга „Истории от ръчния багаж“, чрез която ни предава информация за срещите си с видни световни лидери и разказва за пътуванията си по целия свят.