Специалисти започват оглед на срутището в Смолян, което се активизира снощи за пореден път и затвори  участък на един от основните тротоари в родопския град, информира зам.-кметът на Общината инж. Марияна Цекова. 

„Паднали  са околни късове. Тепърва ще търсим причината за това. Извикали сме специалисти, които ще направят оглед . В случая е нужна експертизата на геолози“.

Няма опасност за жилищната сграда, която се намира непосредствено над срутището, категорична е още инж. Цекова. 

Свличането на скалната маса бе регистрирано снощи малко преди 20:00 часа в района на бул. ,, България,, срещу бл.13 в близост до бившия ресторант Здравец в Смолян. За радост при падането на скалната маса е нямало преминаващи по тротоара.  Временно беше затворено за движение едно от пътните платна, но след разчистването на срутището, движението бе възстановено. Тротоара в района остава затворен за преминаване, тъй като продължават да падат периодично камъни. 

Проблеми със свличане на кална маса и камъни в този район има от години. Има поставена и предпазна мрежа, но в случая не е издържала. Очаква се, оценката на специалистите и съответно препоръки за обезопасяване на участъка.