Подкрепата си за кандидатската листа на „Демократична България“ в Хасковския избирателен район и водача й Катя Панева заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той подчерта, че и като депутат в 45-то и 46-то Народно събрание и като областен управител на Хасково в изминалия мандат, Катя Панева е свършила много работа за региона.

„Катя е почтен и отговорен човек. Когато става въпрос за работа, има здрава ръка. Тя е местна, хората я познават и може най-добре да ги представлява в парламента. Много хора не знаят, защото други си приписваха заслугите, но именно Катя Панева беше двигателят на операцията на „Капитан Андреево“ срещу частния монопол при фитосанитарния контрол“, посочи Атанасов. И коментира, че основният проблем на граничния пункт не са доматите и краставиците, а наркотрафикът, за който те са прикритие и за което е голямата битка.

От Хасково ген. Атанасов апелира и към служебното правителство да предприеме мерки за ограничаване на купуването на гласове, което по думите му, в последните дни отново е на дневен ред.

„Трябва да се отчете кой какво поведение имаше през последните месеци. „Демократична България“ беше най-конструктивната сила в последния парламент и в коалицията. Истината е, че правителството падна заради пътните ремонти, след като ИНТ през МРРБ поискаха да влязат в обувките на ГЕРБ. Всички други теми, като Македония например, бяха просто измислена фасада“, коментира Атанасов.

Ние разчитаме на здравия разум на хората, защото единствено мнозинство от реформаторски сили може да посрещне всички предизвикателства, пред които сме изправени, най-вече като следствие на войната в Украйна, каза още той.  И заяви, че има потенциал за съставяне на такова мнозинство. 

За резултатите от предстоящия на 2 октомври вот коментира още, че ако ГЕРБ са първа политическа сила, това би означало ново служебно правителство.

„Не бива да се изключва и вариантът за мнозинство между ГЕРБ и „Възраждане“ с подкрепата на ДПС, но се съмнявам Борисов да се набута в този сценарий“, допълни Атанасов. Според него сред целите на ГЕРБ е „в политическа нестабилност да добута до местните избори, за да запазят огромната местна власт, с която разполагат“, както и евентуалното ново служебно правителство да понесе негативите за тежката зима, която предстои.

Катя Панева акцентира, че е важно на 2 октомври хората да гласуват и призова да го направят за тези, които добре познават и са доказали, че могат да работят честно, почтено и отговорно с № 25 в бюлетината.

От 12.30 ч. утре в клуба на „Демократична България“ в Хасково предстои среща и с евродепутата Раден Кънев, който по-късно ще посети и Димитровград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Тази публикация е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява редакционната политика на Darik.bg. Медията не може да гарантира стандарти като обективност и достоверност за публикувано платено съдържание.