Футболистите от тима на столичния “DXC Technology” грабна трофея на традиционния, а от това лято вече и международен турнир за аматьори Албена къп. В много оспорван финал те победиха с 1:0 своите съграждани от състава на “EGT” и така станаха първите в историята с три титли от надпреварата.

Тъй като регламентът не предвиждаше недолюбвания мач за бронза, третото място поделиха „V-TAC“ (София) и миналогодишните шампиони „Зелен свят“(Перник), загубили полуфиналите съответно от „DXC“ и „EGT“. Призьорите бяха наградени и поздравени от Мариела Цанева – директор Експлоатация към Албена АД, Анатоли Илиев – основен двигател в организацията на турнира от неговото създаване и Денис Тахиров – менджър Спорт към Албена АД.

Отново бяха връчени и три индивидуални награди: „Най-добър вратар“: Мартин Асенов от DXC София, MVP: Божидар Благоев от EGT София и „Съдия на турнира“: Сашко Деянов от Кюстендил

Два английски отбора направиха историческо 13-ото издание на турнира. Тимовете от Лондон са редовните участници в неделната лига на Острова и първите чуждестранни участници в надпреварата в България, но след уморителния сезон в томошното първенство, те тук не стигнаха до директните елиминации.

Домакините отново предложиха перфектни условия и отлична организация в богатата спортна база на комплекса Албена, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“. 

Това лято организаторите решиха да обединят емоциите от турнира с началото на Европейското първенство в Германия. Специална „Вечер на футболиста“ събра пред огромна тв стена всички участници, които заедно изгледаха откриването и първия мач от шампионата между Германия и Шотландия. Преди това водещият Добри Атанасов се погрижи за доброто настроение с „тематична викторина“, всеки правилен отговор носеше на позналите уникална футболна топка от Бундеслигата с подписа на Красимир Станев, изпълнителен директор на Албена АД. Черноморският курорт е съорганизатор на турнира заедно с „Турист спорт Холидейз“. Вечерта завърши с мощна заря, фойерверките озариха морския небосклон чак до нос Калиакра.

Участниците и това лято си разпределиха общия награден фонд от 12 000 лв, като шампионите си тръгнаха с 3200 лв, а парични премии бяха предвидени за всички тимове до осмо място.