Проектът “Пътуващи филмови портрети на български фотографи” беше представен в Русе. Той включва фотоизложба на известния   фоторепортер и фоторедактор Надежда Чипева, която е подредена във фоайето на Доходното здание, както и прожекция на два документални филма за нея и за колегата й Явор Попов. Прожекцията в град Русе се осъществи с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, програма “Разпространение ‘23”.

Филмите са създадени с финансовата подкрепата на Столична община – програма „Култура“, автори са Елена Ангелова и Антон Даскалов. Надежда Чипева е дългогодишен фотожурналист, преминал през всички етапи на фотографската професия. Кариерата й започва в БТА, преминава през списание „Сега”, вестник „24 Часа”, вестник „Дневник” и понастоящем вестник „Капитал”.

Имам пет самостоятелни изложби, както и редица участия в национални и международни експозиции. Носител е на множество награди, награждавана е двукратно с най-престижната журналистическа награда в България „Черноризец Храбър”.

Чуйте разговора с Надежда Чипева в звуковия файл.