Фестивалът SoFest 2020 ще се проведе от 4 до 6 септември в столицата на откритата лятна сцена на кино „Кабана“ в парка пред НДК, където музиканти, актьори и писатели ще потопят зрителите в света на красивото и вдъхновяващото. Организаторите са подготвили в трите фестивални дни симбиоза между различни стилове и изкуства - музика, текст, танц, мода. И всичко това отново с тема "Балкани".
 
Зрителите ще видят младия изпълнител Кирил Хаджиев-Тино, заедно с експериментаторите от т. нар. Пощенска кутия за приказки, сред които Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Камен Алипиев-Кедъра. Участие във фестивала ще вземе и Белослава с приятели в лицето на Антони Рикев и Росен Захариев, а хореографът Анна Пампулова ще представи танцовият спектакъл „Картини от една изложба“.
 
И тази година SoFest ще предложи културна, образователна и развлекателна детска програма през двата дни на уикенда с различни ателиета, игри и забавления.
 
Още в първата вечер меломаните ще се докоснат до виртуозното балканско изкуство. Имена от ранга на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов ще ги потопят в музикалния свят на България, Северна Македония и Сърбия.
 
Какво да очакват зрителите разказва Теодосий Спасов в предаването "Сиеста". С него разговаря Мариана Корчакова: