Коритото на Владайската река до Лъвов мост се превръща в сцена на фестивала "Реките на София". Посетителите ще могат да се забавляват с множество безплатни събития с музикална програма, арт базар, модерен цирк, инсталации и лятно кино. По думите на организаторите в социалните мрежи заявяват желание да присъстват рекордните над 30 000 души. Фестивалът "Реките на София" започва днес и ще продължи до неделя.

Започва вторият фестивал „Сцени на Струма”

Фестивалът "Реките на София" се провежда за трети пореден път. Какво ще е по-различното тази година, каза Мартин Янков, създател на фондация "Колективът", той е и част от организаторите.

Той обясни защо са решили да организират фестивала отново и тази година.

Международен зумба фестивал привлича над 500 почитатели от 15 държави в Балчик

Според Мартин Янков реките в София имат голям потенциал и се надява той да се развие в следващите години.

Преди официалното откриване на фестивала ще се проведе форум с различните институции, които отговарят за реките  Перловска и Владайска. На него ще се обсъдят решения за подобряването на тяхното състояние, както и следващи стъпки, които да бъдат предприети. Програмата тази година ще е много разнообразна, допълни Мартин Янков.

В Русе ще се проведе първият Фестивал на тортата Гараш

На откриването на фестивала, днес, румънският архитект Ойген Вайда, член на журито на наградите "Европа Ностра", ще връчи на организаторите знак за европейско културно наследство, каза Мартин Янков.

„Жана д'Арк“, гастроли и стендъп комедия в Етъра през септември от театъра в Габрово

Организаторите се притесняват от лошото време и повишаването на речното ниво.Ще има и допълнителни локации на фестивала около "Женския пазар".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм