„Фестивал в куфар” започва от днес в Свиленград по повод предстоящия на 5 октомври празник на града и продължава до 25 септември. Организатори са общината и местният клон на Фондация "Музикална младеж" с творчески директор маестро Кирил Търпов. 


От 18.30 ч. днес в общинската библиотека фестивалната програма ще бъде открита с представяне на младия поет Владислав Ивов и най-новата му книга със заглавие „Спомени".


В Деня на независимостта 22 септември, от 10 ч., голямата зала на свиленградската администрация ще се превърне в „Театрална работилница“ с д-р Антоанета Петрова – преподавател в Департамент „Театър” на НБУ.

В залата на Хорова школа-Свиленград на бул.„България“26, ет. 2 от 13 ч. Майсторски клас по поп и джаз-пеене ще проведе д-р Илиян Парасков, преподавател в Департамент „Музика”.

От 19 ч., също на 22 септември, на откритата сцена пред свиленградската библиотека, Университетският театър на НБУ ще представи постановката „PLАYBACK”.


Свиленградският „Фестивал в куфар“ завършва на 25 септември, от 19 ч., на откритата сцена пред библиотеката  с поп и джаз-концерт на младия певец Ясен Неделчев  „Музиката е мечти, музиката е любов”.