„Бизнесът би спестил 1 милиард евро само от трансакционни радходи“. Това каза в предаването „Ники Кънчев Шоу“ изпълнителният директор на Darik Digital Кристиян Костов. Той направи равносметката след провелата се в сряда конференция "Еврото, България, Бизнеса", чийто организатор бе Darik Business Review съвместно с Дарик Радио и darik.bg. В студиото гост бе и Деян Рачев от "Артекс" - един от лекторите на форума.

Двамата се обединиха около мнението, че приемането на еврото е по-лесно за по-младите българи докато по-възрастното поколение изпитва повече затруднения. Костов обаче заяви, че е твърдо „за“, като даде за пример Хърватия, където след приемането на еврото е отбелязан ръст на икономиката и на туризма.

Рачев от своя страна допълни, че в неговия бранш – строителния, подготовката за еврото няма да е толкова сериозна, защото вече сделки и нотариални актове се пишат в евро.

В края на разговора Кристиян Костов обяви, че следващият форум на Darik Digital ще е през септември, а темата ще бъде дигитализация, киберсигурност и изкуствен интелект.