Супермоделът Линда Еванджелиста се завърна в света на модата, след като в продължение на осем години почти не позволяваше да бъде снимана. Еванджелиста е на корицата на септемврийското издание на британския Vogue, а септември е най-важният месец в годината за модните списания, отбелязва El País.  

Линда Еванджелиста заведе дело за 50 милиона долара заради козметична процедура

Изданието припомня, че моделът, който беше на върха на кариерата си през 90-те години, премина през болезнен етап, в който, както Еванджелиста разказа септември миналата година, страда от дълбока депресия. Причината за състоянието ѝ беше естетическа намеса, която доведе до физическа деформация.

Еванджелиста е заснета за корицата на Vogue от престижния фотограф Стивън Мейзъл и интервюирана от заместник-директора на изданието Сара Харис. 

„Голямата ми мечта винаги е била да съм на корицата на Vogue и това се случи отново. Работих с най-добрия екип в света. Мечтата ми отново се сбъдна“, казва канадският модел във видео, което списанието публикува в социалните си профили.

На всички снимки Еванджелиста показва само лицето си и носи шапки и шалове. Самата тя разказа в интервю, че естетическата процедура, на която се е подложила - липоскулптура, е деформирала тялото ѝ, но също и шията и лицето ѝ, и че въпреки последващите козметични операции, се е наложило да носи стягащи колани.

Линда Еванджелиста призна, че е жертва на неуспешна козметична процедура

Пред Vogue Линда също говори за лечението и за последствията от това: „Не можех повече да живея с тази болка. Знаех, че трябва да направя промяна и единствената промяна беше да разкажа истината…” И добавя, че когато се е подложила на интервенцията през 2016 г., дори не е подозирала за последствията. 

„Ако знаех, че страничните ефекти могат да включват загуба на желанието за живот и че накрая ще изпадна в такава депресия, че ще се намразя... Не, нямаше да поема този риск“, казва тя с очи, пълни със сълзи.

Супермоделът добавя, че не може да се погледне в огледалото, нито може да понесе някой да я докосва. Само преди месец пък е успяла да сключи споразумение с компанията, направила неуспешната липоскулптура.

След лечението е направила две липосукции и има разрези и рани „по цялото тяло“: „Имам шевове, носих превръзки на брадичката си, тялото ми беше превързано, стегнато, в продължение на осем седмици ... нищо не помогна”, разказва Еванджелиста. 

Зеленска на корицата на Vogue: Мечтая скоро да вечеряме заедно, на една маса

Включително е спряла да яде, пиела е само вода или се е хранела само с целина и ябълки. „Щях да полудея“, казва тя. Разказва как е страдала, когато синът ѝ Оги я попитал: „Помниш ли когато беше толкова забавна, когато се смееше през цялото време?”. „Това бяха невинни коментари, но за мен бяха много тежки”, добавя тя.

На въпрос дали е психологически излекувана, Еванджелиста има ясен отговор: „Разбира се, че не“. Но е благодарна на приятелите си от модния бранш за подкрепата им, за техните писма и съобщения, пише още El País.

„Работата ми липсва много, но честно казано, какво мога да направя? Няма да е лесно", добавя Линда. През последните месеци обаче тя участва в кампания за Fendi, а сега е на корицата на Vogue. 

Няма да ме видите по бански, това е ясно. Ще бъде трудно да си намеря работа с тези издатини по тялото ми…”, казва Линда.

Испанската медия все пак коментира, че върхът, който тя е достигнала преди 20 години и по време на който не е “ставала от леглото” за по-малко от 10 000 долара, възкръсва от пепелта. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм