Моделът Линда Еванджелиста твърди, че бившият ѝ съпруг Жералд Мари я е малтретирал по време на петгодишния им брак. 58-годишният канадски супермодел е била омъжена за 73-годишния Жералд Мари, когато той е шеф на Elite Model Management, съобщава Дейли Мейл.

Миналата година се твърдеше, че по време на брака им той е ръководела= "гнусна секс" мрежа в рамките на неговата международна агенция за модели - където се твърди, че е изнасилил повече от дузина модели на 14-годишна възраст.

Обвинителите твърдят също, че французинът им е давал ежедневно кокаин, за да ги поддържа слаби по време на насилието - една от предполагаемите жертви казва, че й е бил "предписан" флакон с наркотик на ден, под претекст, че е за да поддържа теглото си.

Обсъждайки връзката им в документалния филм на Apple TV+ "Супермоделите", Еванджелиста казва: "Научих, че може би съм била в грешна връзка.

По-лесно е да кажеш, че се отказваш от връзка, в която има насилие, отколкото да го направиш. Разбирам тази идея, защото я изживях. Ако ставаше въпрос само за това да кажеш: Искам развод, довиждане... за съжаление, не става така".

През 2020 г. Жералд Мари беше обвинен в изнасилване и сексуално насилие от седем жени, като Еванджелиста призна, че вярва на твърденията им и същевременно похвали "смелостта и силата" им. 

В документалния филм тя заявява: "Благодарение на силата на всички тези жени, които излязоха напред, те ми дадоха кураж да говоря сега. Много бих искал да има справедливост. Бих искала такива като него да се замислят и да се страхуват, а жените да знаят, че не са сами", каза тя.

По-рано този месец Еванджелиста разкри, че преди пет години е била диагностицирана с рак на гърдата и спокойно се е подложила на двойна мастектомия.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм