Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена Зеленска е на корицата на списание Vogue. В емоционален разговор тя споделя:

„Това бяха най-ужасните месеци в моя живот и в живота на всеки украинец… Честно казано, не мисля, че някой е наясно как сме се справили емоционално.“ 

„Искам нещо, което никога не бих искал: моля за оръжия – оръжия, които няма да бъдат използвани за водене на война на чужда земя, а за защита на дома и правото да се събудиш жив в този дом,” призовава Олена от страниците на Vogue.

Първата дама на Украйна призова САЩ да доставят на Киев повече оръжия

For Vogue’s special digital cover story, Ukraine’s First Lady Olena Zelenska and her husband Ukrainian president...

Posted by Vogue on Tuesday, July 26, 2022

Това, което я вдъхновява, са нейните сънародници украинци, признава Олена през изданието. „Очакваме с нетърпение победата. Не се съмняваме, че ще победим. И това е, което ни кара да продължаваме.”

Списанието добавя, че след като прекара първите месеци от войната, укривайки се, 44-годишната Зеленска, се появява в публичното пространство, “за да се превърне в лице на своята нация – лице на жена, лице на майка, емпатично човешко лице”. 

Олена Зеленска: Чувстваме огромна подкрепа от света, но тя трябва да идва по-бързо

Снимките към обширния материал на модното списание са дело на легендата във фотографията Ани Лейбовиц.

Зеленска признава, че не е искала да става първа дама, защото предпочита да бъде зад сцената.

Първата дама на САЩ пристигна в Украйна на необявено посещение (видео)

Авторката на статията разказва, че когато си е тръгвала, Зеленска ѝ е дала книга за ударения от Русия град Харков. И приключва своята история така: “В същия ден Русия също беше изстреляла ракети във Виница, град югозападно от Киев, далеч от фронтовите линии - изпращайки посланието, че никъде не е безопасно. Зеленска явно беше разтърсена… Тя ми показа снимка на мъртво дете там. Всичко беше толкова трудно за понасяне…. Докато си тръгвах, си стиснахме ръцете и тогава се осмелих да се прегърнем за кратко. Тя ме изпрати до вратата. Казах ѝ, че се надявам семейството ѝ скоро отново да може да вечеря заедно на една маса. Толкова много разделени семейства. Толкова много изгубени животи. „Мечтая за това“, каза тя”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм