В предаването „Елена-Градът с име на Царица“ всеки последен петък на месеца си говорим за култура, спорт, образование, здравеопазване, политика и обществено значими дейности, свързани с Община Елена.

Темите в 21-то издания, колко и различни да са на пръв поглед, следват нишката в насока книги, четене, образование в различните му форми, а събеседниците са хора, отдадени на каузата – просвещение и знание.

Татяна Бонева, директор на Градската библиотека, разказва за спечелен проект  към Министерство на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ и за новия книжен фонд на библиотеката.

Директорката на СУ „Иван Момчилов“ Димитринка Кузманова споделя за предизвикателствата на новата учебна година.

От Мирослав Лазаров, директор на Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) в Община Елена, научаваме какви са възможностите за извънкласни дейности към центъра през новата учебна година, която се открива на 1 октомври.

За социална инициатива с насока екология и образование, инициирана от Ротари Клуб - гр. Елена, разказват председателят на клуба Владислав Велев и д-р Надежда Костадинова, преподавател в катедра "Туризъм" при ВТУ.

 

В рубриката "Известен еленчанин" представяме един от най-талантливите и самобитни български актьори, обичан от поколения зрители.

Водещ на предаването – Таня Георгиева