Пред журналисти, след пресконференцията на ДКК, бившият директор на „Кинтекс” Александър Михайлов определи твърдението, че е управлявал еднолично дружеството като категорично невярно, елементарно и проверимо. Според него даването му на прокуратурата е поредната медийна димка.

ДКК дава на прокуратурата бившето ръководство на „Кинтекс“

Михайлов коментира, че отново го плашат с прокуратурата, за да спре да говори истината за българското оръжие, което чрез посредници в Полша отива в Украйна.  Той уточни, че е изнесено оръжие за 200 млн. през Румъния за Полша с крайна цел Украйна.

Според него реалните причини за уволнението на досегашното ръководство на ВМЗ-Сопот не са тези, които се оповестяват.

ВМЗ Сопот: Искат да използват приходите на дружеството, за да запълнят дупки в бюджета

Михайлов уточни, че в професионалните среди има непотвърдена хипотеза, че началникът на кабинета на Корнелия Нинова е опитал да окаже натиск на старото ръководство на ВМЗ произведената стока да се предоставя приоритетно на една българска фирма, която изнася за Полша, оттам и за Украйна и ръководството не се е съгласило да ощетява и да забавя продукцията за другите си паралелни клиенти.

Работниците във ВМЗ Сопот излизат на протест

Втората непотвърдена хипотеза, която открои Михайлов е, че от ВМЗ-Сопот са отказали да ремонтират върната оръжейна поръчка, договорена от министър-председателя, тъй като са пренатоварени и са казали, че най-рано могат да поемат ремонта март догодина.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм